Økonomi når du bor på Randers Kloster

Få et overblik over husleje og øvrige udgifter, du vil have som beboer på Randers Kloster.

Husleje og boligstøtte

Huslejen på Randers Kloster afhænger af størrelsen på boligen.

Huslejen for de private lejligheder er på mellem ca. 4.000 og 7.500 kr.

Huslejen for plejeboligerne er på mellem ca. 4.800 og 8.400 kr.

Huslejen for ældreboligerne er på mellem ca. 5.300 og 5.900 kr.

Du skal dog ikke være bekymret over huslejen; der er særligt gunstige regler for boligstøtte for beboere på ældrecentre. I mange tilfælde kan boligstøtte dække mere end to tredjedele af huslejen.

Hvad du kan få i boligstøtte afhænger af boligens størrelse, huslejen og din årlige indtægt. Hvis du er stærkt bevægelseshæmmet (f.eks. hvis du bruger kørestol), vil du kunne få mere i boligstøtte.

Boligstøtten kan du selv beregne. Du skal være opmærksom på, at den beregning, du selv laver, kan være noget usikker. Udbetaling Danmark beregner den endelige boligstøtte.

Øvrige faste udgifter

Udover husleje er der udgifter til forbrug, et antennebidrag på 230 kr. pr. måned og evt. fuld forplejning. Prisen for fuld forplejning er 3.720 kr. pr. måned.

Hvis du modtager praktisk hjælp til rengøring, kan du tilmelde dig en rengøringspakke til 70 kr. pr. måned, så du får rengøringsmidler, støvsuger, toiletpapir, tandpasta, sæbe, håndcreme m.v.

Hvis du bor i en plejebolig, kan du også tilmelde dig en vaskepakke til 300 kr. pr. måned, som dækker alle udgifterne i forbindelse med hjælp til tøjvask.

Indskud

Du skal også betale indskud for boligen. Indskuddet afhænger af boligens størrelse. Det er muligt at ansøge om lån til indskuddet.

I plejeboligerne er indskuddet på mellem ca. 11.300 og 18.900 kr.

I ældreboligerne er indskuddet på ca. 13.400 kr.

I de private lejligheder skal du betale et depositum på tre måneders leje + tre måneders forudbetalt leje.

Fuldmagt

Når du flytter ind på et ældrecenter, er det en rigtig god idé at få oprettet en fuldmagt, så en af dine pårørende eller personalet på ældrecentret kan hjælpe med at administrere din økonomi, hvis du ikke længere selv er i stand til det.

Du kan kontakte din bank for at høre om mulighederne for at lave en bankfuldmagt.

Du kan også vælge at lave en fuldmagt, som giver mulighed for mere end at administrere din økonomi. Læs om fuldmagter på borger.dk.