Boligerne på Randers Kloster

Læs om boligerne på Randers Kloster, herunder mulighederne for TV, internet og telefon m.m.

Randers Kloster har 110 boliger, heraf 34 private lejligheder for folk over 60 år, 40 ældreboliger og 36 plejeboliger. Dermed kan Randers Kloster tilbyde både friske og meget plejekrævende ældre en bolig.

I pleje- og ældreboligerne har vi driftsoverenskomst med Randers Kommune. Det betyder, at det er Randers Kommunes visitationsenhed, der tager stilling til, hvem der kan få tilbudt disse boliger.

Fra de fleste boliger er der udsigt til vores dejlige grønne omgivelser.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om vores boliger.

Der er 34 private lejligheder i "det gamle" Randers Kloster.

Lejlighedernes størrelse varierer fra 55 til 100 m2 i bruttoareal.

Alle lejlighederne har mindst to rum, eget køkken og eget bad og toilet. I nogle af lejlighederne er køkkenet et selvstændigt rum og i andre ligger det i åben forbindelse med stuen.

Fælles for alle lejlighederne er den gamle stil med højt til loftet og de smukke småsprossede vinduer. Lejlighederne er charmerende og samtidig indrettet efter nutidens krav.

Der er 36 plejeboliger på Randers Kloster. Vi kalder afdelingen, som plejeboligerne ligger i, for "Plejeafdelingen".

Plejeboligerne er forskellige i størrelse og indretning. Nogle af plejeboligerne er etrumsboliger, mens resten er torumsboliger. Størrelsen på plejeboligerne varierer fra 56 til 97 m2 i bruttoareal.

Alle plejeboligerne er lyse og venlige med parketgulve og udsigt til vores grønne omgivelser.

Plejeboligerne er indrettet med køkkenniche og et stort badeværelse.

Der er 40 ældreboliger på Randers Kloster. Vi kalder afdelingen, som ældreboligerne ligger i, for "Klostervænget".

Ældreboligerne er stort set ens, og de er indrettet med en opholdsstue med køkken, et soveværelse og et stort badeværelse. Alle ældreboligerne har egen vaske- og tørremaskine.

Beboere i Klostervænget har hver deres pulterrum i kælderen under Klostervænget.

Muligheder i boligerne

Der er adgang til kabel-TV hos YouSee via antennestik i alle boliger.

Sammen med huslejen skal du betale et antennebidrag på 260 kr. om måneden (2024). Antennebidraget dækker grundpakken fra Yousee med ca. 20 TV-kanaler. Du skal selv kontakte Yousee, hvis du ønsker en større TV-pakke.

Det er ikke tilladt at opsætte parabol.

Der er telefonstik i alle boliger, så du kan have fastnettelefon.

Hvis du har en fastnettelefon og ønsker at beholde dit nuværende telefonnummer, skal du kontakte dit teleselskab og bede dem om at flytte dit nummer til din nye adresse på Randers Kloster.

Hvis du har en mobiltelefon, skal du bare tage den med, når du flytter. Du bør give dit teleselskab besked om din nye adresse, men skal ikke gøre yderligere.

Hvis du ønsker internet i din bolig, skal du selv lave en aftale med en internetudbyder.

Gennem det forsikringsselskab, som vi bruger på Randers Kloster, tilbyder vi alle vores beboere at tegne deres indbo- og ansvarsforsikring i en fælles forsikring. Det betyder, at du ikke får din egen police, men er optaget på en fælles police. Dette gør forsikringen billigere for hver enkelt.

Prisen for forsikringen afhænger af, hvor stor en indbosum du ønsker dækket. Du skal henvende dig til Klosterkontoret (evt. via personalet), hvis du ønsker at tegne forsikringen og/eller spørge om prisen.

Du må gerne ryge i din bolig, når der ikke er personale til stede. Hvis du har røget, skal du lufte ud, inden personalet kommer for at hjælpe dig. Du skal lufte ud gennem vinduer til det fri og ikke ud til gange eller andre fællesarealer.

Du må ikke ryge på gange og fællesarealer.

Ved arrangementer i festsalen og i spisestuen på Klostervænget kan du ryge på den udendørs overdækkede rygeplads ved terrassen mellem Klostervænget og Klosteret.

Ved arrangementer i havestuen i Plejeafdelingen kan du ryge på terrassen ved demenshaven.